Nápolyi szelet

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

tészta

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • fél citrom leve
  • fél citrom héja
  • pici só
  • annyi tejföl, hogy porlós tészta legyen

töltelék

  • 15 dkg dió
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl tejben megfőzzük
  • 1 kis rum

tetejére

  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • pár csepp citrom

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 4 lapban süssük a tepsi hátán. 2 felét lekvárral kenjük meg, kettőt pedig dióval szórunk meg. Töltelék készítése: A diót a cukorral meg a tejjel felforraljuk, majd a rumot is beleöntjük. A lapok közé kenjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.